Putno osiguranje za Ameriku – Kako odabrati – Osiguranik.com

Putno osiguranje za Ameriku – kako da odaberete najbolju opciju

Kip slobode

Dok se neke polise mogu kupiti i dok čekate na graničnom prelazu, ili prijavljujete prtljag na aerodromu, za putno osiguranje za Ameriku, nije takva situacija.

Kada putujete u Ameriku, konkretnije u Njujork iz Beograda, prolazite kroz čak 6 vremenskih zona, a od kuće ćete biti udaljeni preko 7000 kilometara. Da li je do kilometara ili nečeg drugog, ne znamo, ali znamo da se cene medicinskih usluga u Americi značajno razlikuju od cena u našoj, pa čak i u zemljama čitave Evrope.

Zato, za kupovinu ovakvog osiguranja izdvojite više vremena i u poređenje cena i ponuda upustite se nekoliko dana ranije.

Da biste bili sigurni da ste napravili dobar izbor, u nastavku saznajte kako da odaberete najbolje putno osiguranje za Ameriku i bezbrižno obilazite neke od najpoznatijih atrakcija na svetu.

Suma osiguranja je prva i najvažnija stavka

Za putno osiguranje, osiguravajuće kuće kod nas nude sume osiguranje od 12.000 evra, pa sve do 120.000 evra. Za posetu Sjedinjenim Američkim Državama, naša preporuka je kupovina putnog osiguranja sa sumom preko 40.000 evra.

Prikaz suma osiguranja za putno osiguranje na sajtu osiguranik.com

Zašto?

Jednostavno, cene medicinskih usluga izuzetno su visoke. A neke od njih će vas šokirati. S obzirom na to da se u okviru SAD-a razlikuje 50 saveznih država, tako se i cene usluga i uopšte način funkcionisanja zdravstva, razlikuje.

Istražili smo i okvirno izvukli cene za neke od osnovnih pregleda u Njujorku, koji smo uzeli kao primer, s obzirom na to da je jedan od najposećenijih gradova u Sjedinjenim Američkim Državama.

Pa tako jedna noć u bolnici u Njujorku može da košta i 3000 dolara. Cena rendgena je od 150 do 350 dolara, isto kao ultrazvuka. Cene lekova su nekoliko stotina dolara, a za bilo kakve operativne zahvate cene idu od 10.000 dolara pa naviše. Ono što takođe opterećuje jesu dodatni troškovi u bolnici koji se takođe računaju poput infuzija, medicinskog materijala, usluga vađenja krvi, usluga lekara i slično.

Kada se sve stavi na papir, jasno je da osnovno pokriće sa najnižom, pa ni srednjom sumom osiguranja, nije dovoljno za putovanje u Ameriku. Stoga, kada upoređujete cene putnog osiguranja na našem sajtu, odaberite sume od 40.000 evra pa naviše.

Cena putnog osiguranja za Ameriku jeste znatno viša od standardnih cena putnog osiguranja, ali kada znamo koliki su troškovi lečenja, ona postaje prava sitnica.

Na našem sajtu možete uporediti ponude i detalje paketa vodećih osiguravajućih kuća, te odabrati opciju koja najviše odgovara vašim potrebama. Da je ušteda uz Osiguranik velika, svedoči i podatak da se cene paketa kreću od 13.000 do 53.000 RSD za 15 dana putovanja.

Dodatna pokrića o kojima treba misliti kada putujete u Ameriku

Osim osnovnih pokrića putnog osiguranja, kada tražite najbolje putno osiguranje za Ameriku, treba da razmislite i o dodatnim pokrićima koje će vam omogućiti da ne razmišljate baš ni o čemu i ne dozvolite da vas neprijatnosti iznenade.

Stoga je preporuka da za putovanja koja zahtevaju izdvajanje velikih novčanih suma, kao što je ovo, razmislite i o pokriću od gubitka prtljaga, pomoći u slučaju krađe ili gubitka dokumenata, kao i otkaza putovanja.

Da pojasnimo.

Otkaz putovanja podrazumeva otkaz putovanja iz opravdanog razloga koji je nastao za vreme trajanja osiguranja, a koji osiguranik nije mogao da predvidi, spreči ili otkloni. Opravdani razlozi su:

  • smrt, iznenadna bolest, nezgoda, hospitalizacija ili prelom kostiju osigurane osobe ili njegove bliske osobe;
  • obaveza odazivanja na poziv državnih organa u vreme trajanja putovanja;
  • štete na imovini osiguranika za čije otklanjanje je neophodno prisustvo osiguranika zbog čega je onemogućen da putuje;
  • lekarski konstatovana komplikacija nastala do 28. nedelje trudnoće, osim ako je trudnoća rizična.

Osiguranje otkaza putovanja treba da se ugovori najkasnije 14 dana nakon zaključenja ugovora o putovanju, a ako je do putovanja ostalo manje od 30 dana, osiguranje otkaza putovanja mora biti zaključeno istog dana kao i ugovor o putovanju.

Kod gubitka prtljaga situacija je nešto komplikovanija, jer ovo pokriće se kod nekih osiguravača podrazumeva, dok se kod drugih dodatno uključuje i ima svoja isključenja. Ista situacija je i sa gubitkom dokumenata, odnosno putnih isprava. Ukoliko razmatrate da uključite ova pokrića u svoje osiguranje, pišite nam na mejl info@osiguranik.com i razjasnićemo vam nedoumice, te pomoći da napravite pametan izbor osiguranja.

Njujork noću

Prijava štete na putovanju

Da bi vam polisa osiguranja pokrila “štetu” odnosno medicinske i druge ugovorene troškove na putovanju, važno je da odmah po nastanku osiguranog slučaja kontaktirate call centar odabrane osiguravajuće kuće, te će vas operateri usmeriti ka daljim koracima.

Call centar svih osiguravajućih kuća dostupan je 24/7, te o tome ne morate da brinete. Da saznate više o tome šta raditi ako se povredite ili razbolite u inostranstvu i kako prijaviti štetu kliknite ovde i pročitajte naš tekst na tu temu!

Zabeležite sve važne informacije

Polisa putnog osiguranja uvek treba da bude uz vas, u štampanom izdanju ili na vašem telefonu. Osim toga, savetujemo da sačuvate broj call centra koji treba da pozovete. Pre puta dodatno proverite pokrića koja ste ugovorili kao i period osiguranja.

Da bi polisa bila validna, neophodno je da je kupite dok se nalazite na teritoriji Republike Srbije, a kao što smo već naveli, najbolje je da to uradite par dana ranije i izdvojite nešto više vremena nego obično.

Tim sajta Osiguranik.com uvek vam je na raspolaganju za sve dodatne informacije u vezi sa putnim osiguranjem za Ameriku!

 

Prijavite se na našu mejling listu

Slaćemo vam najnovije vesti i najbolje ponude jednom u mesecu.