Šta pokriva polisa delimičnog kasko osiguranja - Osiguranik.com

Šta podrazumeva polisa delimičnog kasko osiguranja?

Broj vozila na putevima se svakodnevno povećava, ali i broj saobraćajnih udesa usled nepažnje, neprilagođene brzine, loših puteva i drugih razloga. Da biste putovali bezbedno potrebno je zaključiti kasko polisu.

Kada registrujete vozilo zaključujete obavezno osiguranje od autoodgovornosti (AO) koje ustvari predstavlja osiguranje trećih lica. Njime se drugi učesnici u saobraćaju štite od eventualne štete koju im može prozrokovati vaše vozilo, i štetu nadoknađuje osiguravajuće društvo umesto vas.

Ali šta je sa svim onim situacijama kada do štete dođe bez ičije krivice, ili kada nije poznato ko je krivac za nastalu štetu? 

Da saznate odgovor na ovo i na mnoga druga pitanja, nastavite da čitate naš tekst!

Šta podrazumeva delimično kasko osiguranje

Nekada smo mi sami krivi za štetu koja nastane na našem vozilu.

Putem dobrovoljnog osiguranja osiguravate vozilo u svim ovim situacijama bez obzira na krivicu. Ukoliko se desi nezgoda koju ste vi skrivili – štetu koju ste naneli drugom vozilu, nadoknadiće osiguravajuće društvo umesto vas na osnovu polise AO, a štetu koje pretrpi vaše vozilo će osiguravajuće društvo isplatiti vama po osnovu polise dobrovoljnog osiguranja.

Dakle, ako želite da u celosti osigurate vaše vozilo i da se zaštitite za sve neželjene situacije oštećenja ili gubitka vozila bez obzira na krivicu, kasko je idealno rešenje za vas. Postoji mogućnost da birate da li ćete ugovoriti potpuno, delimično ili dopunsko osiguranje, u skladu sa svojim mogućnostima i potrebama.

Delimično kasko je osiguranje stakala na vašem vozilu. Ukoliko zaključite ugovor, osigurali ste svoje vozilo za slučaj loma ili oštećenja stakala.

Zašto je ovo osiguranje bitno? 

Lom i oštećenje stakala jedno je od najučestalijih šteta koje su moguće na jednom vozilu. Vozilo koje ima oštećena stakla se smatra tehnički neispravnim vozilom.

Od čega vas štiti delimično kasko osiguranje?

Ako ugovorite polisu delimičnog osiguranja, zaštitili ste sva standardno ugrađena stakla na vozilu, izuzimajući stakla i plastiku na ogledalima, na svetlećim uređajima i na krovu vozila.

Ovim osiguranjem se obezbeđuju prednje vetrobransko staklo, zadnje staklo i sve bočne staklene površine, i to na putničkom vozilu, teretnom vozilu i na autobusima.

Kada se zaključuje delimično kasko osiguranje?

Ovo osiguranje se zaključuje na godišnjem nivou i uglavnom se ugovara kada i osiguranje od autoodgovornosti.

Kada u jednom osiguravajućem društvu zaključite osiguranje od autoodgovornosti, istovremeno možete da se odlučite za polisu delimičnog kasko osiguranja. 

Koji rizici su obuhvaćeni?

U rizike spada veliki broj osiguranih slučajeva koji se inače podrazumevaju kod standardne polise dobrovoljnog osiguranja:

  • saobraćajna nezgoda
  • eksplozija, direktni udar groma u vozilo, oluja, grad, snežna lavina
  • pad ili udar predmeta
  • oštećenja usled demonstracija i manifestacija
  • postupci koji nastaju iz obesti trećeg lica (krađa, različita oštećenja..) i dr.

Najveći broj osiguravajućih društava predviđa delimično osiguranje najviše do visine sume osiguranja prvog rizika. Taj iznos se navodi na polisi osiguranja.

Uglavnom to su standardni iznosi i zavise od vrste vozila (da li osiguravate putničko vozilo, teretno vozilo ili autobus) i od marke vozila. Zavisno od marke vozila, predviđeni su minimalni i maksimalni osigurani iznosi. 

Ne zaboravite da postoji rok tj.vremenski period u okviru kojeg se može zaključiti delimično osiguranje, i to je je najčešće 30 dana od dana kada počinje da važi obavezno osiguranje od autoodgovornosti (može da bude i kraći rok). 

Polisa će se vezati za polisu AO i može se zaključiti u određenom periodu od dana zaključenja polise obaveznog osiguranja. Sastavni elementi ugovora su fotografije stakala na vozilu koja se osiguravaju.

Osigurani slučaj tj.lom ili oštećenje stakala se može dogoditi jednom ili više puta u toku jedne godine. Svaki put će osiguravajuće društvo da nadoknadi štetu sve do zbira osigurane sume.

Ne zaboravite na usluge koje nudi Osiguranik.com!

Naši savetnici za vas pronalaze najbolju ponudu osiguranja na tržištu. Uz njihovu pomoć bićete u mogućnosti da birate između nekoliko polisa koje odgovaraju vašim potrebama i mogućnostima.

Na našem sajtu možete da kupite polisu kasko osiguranja putem sledećeg linka.

Tako ćete uštedeti svoje vreme i svoj novac, jer nema potrebe da idete do filijale osiguravajuće kuće već sve možete završiti online putem. Takođe, putem telefona ili vajbera možete od naših savetnika dobiti dodatne informacije i pomoć kod izbora polise.

Sve ove usluge su besplatne jer se one naplaćuju kod osiguravajućeg društva.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

two + 12 =

Prijavite se na našu mejling listu

Slaćemo vam najnovije vesti i najbolje ponude jednom u mesecu.