U 7 koraka do polise dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja online - Osiguranik.com

U 7 koraka do polise dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja online

Dobrovoljno zdravstveno osiguranje online

Odlučili ste se da obezbedite najbolju zdravstvenu negu za sebe i za svoju porodicu i da uzmete polisu dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja (DZO). Izbor je ogroman, od toga da svaka osiguravajuća kuća ima svoju ponudu, do toga da u okviru tih ponuda imate veliki broj različitih paketa osiguranih rizika, sa manjim ili većim pokrićima, različitom dinamikom plaćanja, sa popustima ili bez …

Umesto da šetate po osiguravajućim kućama i dešifrujete šta vam tamo pričaju, na portalu Osiguranik.com putem ovog linka možete da pregledate različite pakete zdravstvenog osiguranja i odmah dobijete informativnu ponudu sa osiguranim rizicima i visinom pokrića. Iako je proces jednostavan, evo objašnjenja korak po korak kako najbrže da dođete do polise DZO prema vašim potrebama i mogućnostima.

KORAK 1. Birate da li vam je potrebno DZO samo za vas ili za celokupnu porodicu (najmanje dva člana). Nakon toga unosite pol i datum rođenja osobe ili osoba koje želite da osigurate i nastavljate dalje.

KORAK 2. Na osnovu podataka koje ste uneli, dobijate listu paketa dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja. U svakom redu nalazi se ponuda osiguravajuće kuće sa različitim iznosima i podacima i to ćemo pojasniti.

Limit pokrića je pojednostavljeno iznos novca koji možete potrošiti u okviru svoje polise. Svaki put kada odete kod lekara na pregled, na intervenciju ili bilo koju zdravstvenu uslugu preko polise DZO, cena te usluge odbija sa od limita pokrića. Što je veći limit, to je cena polise veća.

Pokriće je lista svih zdravstvenih rizika od kojih ste zaštićeni i medicinske usluge na koje imate pravo prema polisi koju odaberete. Klikom na ikonicu pored teksta, možete da pogledate tačno od kojih ste rizika zaštićeni sa polisom koja vas zanima.

Participacija je procenat ili iznos koji korisnik polise treba da plati kada koristi neku zdravstvenu uslugu. Recimo, ako pregled specijaliste košta 60 evra, a vi odaberete participaciju od 10 odsto, platićete šest evra. Naravno, možete odabrati i polisu bez participacije, ali su takve polise skuplje.

Cena / mesečno je iznos koji bi plaćali tokom jedne godine, svakoga meseca. Međutim, ako celu premiju platite u četiri ili dve rate dobićete popust, a ako platite sve odjednom i do 10% popusta. Sve popuste vezane za dinamiku plaćanja možete pogledati klikom na crvenu ikonicu sa znakom procenta (%). Odaberete paket koji vam odgovara i nastavljate dalje.

KORAK 3. Uz paket osiguranja možete da ugovorite i dodatne rizike poput sistematskih pregleda, pokrivanja troškova lekova na recept, stomatoloških usluga i slično. Za svaki dodatni rizik koji želite, možete da odaberete osiguranu sumu. Što više dodataka odaberete cena polise će rasti.

Sa desne strane je prikazana ukupna cena polise sa popustom ukoliko je platite odjednom, i ispod se nalazi rata za mesečno plaćanje.

KORAK 4. i 5. Ostavljate dodatne informacije i možete upisati bilo kakvu napomenu ili poseban zahtev koji imate u vezi sa polisom dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja. Nakon toga unosite vaše kontakt podatke i tako kompletirate zahtev za ponudu. Čim dobijemo vaš zahtev, prosledićemo vam mail sa upitnikom osiguravajuće kuće čiji paket DZO ste odabrali. Ovaj upitnik se popunjava radi finalne procene osiguravajućeg rizika koju obavljaju lekari zaposleni u osiguravajućim kompanijama. U zavisnosti od Vašeg zdravstvenog stanja, ponuda koju ste odabrali putem sajta može biti podložna promenama kao što je uvećanje cene osiguranja i/ili ograničavanja, tj. isključenja pojedinih rizika koje osiguranje pokriva.

KORAK 6. U e-mailu koji dobijete od nas, stoje važne informacije i napomene vezane za paket osiguranja koji ste odabrali, a u prilogu se nalazi upitnik koji treba da odštampate i popunite. Pitanja se tiču vašeg zdravstvenog stanja i istorije bolesti i na osnovu odgovora dobijate konačnu ponudu za zdravstveno osiguranje. Nakon što popunite ovaj upitnik, dovoljno je da nam ga pošaljete nazad u odgovoru na e-mail, a mi ćemo potom kontaktirati osiguravajuću kuću.

KORAK 7. Ako ste saglasni sa finalnom ponudom koju dobijete od osiguravajuće kuće, treba da nas kontaktirate, a mi ćemo vam poslati vaš primerak ugovora na potpisivanje. Kada potpišete, zaključili ste ugovor o dobrovoljnom zdravstvenom osiguranju, a polisu i zdravstvenu karticu dobijate za nekoliko dana na adresu.

U svakom trenutku možete nas kontaktirati za sva eventualna pitanja, nejasnoće i nedoumice koje imate u vezi sa polisom, a mi ćemo se potruditi da vam razjasnimo sve dileme i da vas što potpunije informišemo o uslovima ugovora i pokrivenim rizicima. Informativnu ponudu sa cenom za dobrovoljno zdravstveno osiguranje možete dobiti već sada klikom na ovaj link.

Đorđe Đolić

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

1 − one =

Prijavite se na našu mejling listu

Slaćemo vam najnovije vesti i najbolje ponude jednom u mesecu.